nieuws

30 okt 2001, 00:12

Noodlijdend RTV Noord wil toch verhuizen ondanks penibele situatie

Het gaat – financieel gezien- niet best met RTV Noord. Maar toch wil het bedrijf het Martinikerkhof verlaten en met financiële steun van de gemeente verkassen naar de leeggekomen Helpmancentrale. Dat meldt vanmorgen het Groninger Dagblad Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in het Groininger Dagblad Stad houdt RTV Noord onverkort vast aan een verhuizing naar de voormalige Helpmancentrale. Het accountantsrapport dat de overkoepelende organisatie van regionale omroepen (ROOS) dit weekend bekendmaakte, waaruit blijkt dat de financiële situatie van de omroepen penibel is, doet daar volgens directeur Roel Dijkhuis niets aan af.
Het besluit van B en W wordt gebaseerd op een rapport van SIG Real Estate. SIG heeft onderzocht of een commerciële invulling van de centrale haalbaar is. Voorwaarde is dat in het gebouw geen kantoren, winkels of sportvoorzieningen komen, omdat die straks al voldoende aanwezig zijn in het Europapark. Directeur Henk Wiering van SIG zegt dat hij de laatste hand aan het rapport legt en dat er nog met vijf kandidaten over vestiging wordt onderhandeld, aldus het Groninger Dagblad Stad.