nieuws

07 jun 2013, 10:10

NOM maakt zich zorgen over PPG; PvdA stelt Kamervragen

De Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van glasvezelfabrikant PPG in Westerbroek. De investeringspartij vindt dat er een bemiddelaar moet komen om sluiting van de fabriek te voorkomen. De directie dreigt daarmee.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij de fabriek staan 45 banen op de tocht. FNV Bondgenoten is het daar niet mee eens en denkt dat er andere manieren zijn om te besparen. Het eindbod van de directie heeft de bond naast zich neergelegd. De bond noemt dat bod respectloos en onfatsoenlijk. De directie van PPG ziet het echter als enige optie en dreigt de fabriek te sluiten als de bonden overgaan tot actievoeren. De bonden hebben laten weten toch tot actie over te gaan.

De NOM wil nu dat er een bemiddelaar komt. De Tweede Kamerleden Mariëtte Hamer en Tjeerd van Dekken (PvdA) hebben Kamervragen gesteld aan de minister van Sociale Zaken & Werkgelegenheid en de minister van Economische Zaken. Zo willen ze weten of de minister op de hoogte is van de bemiddelingsactie van de NOM. Ze vragen tevens om een oordeel over de dreiging van de directie om de fabriek te sluiten. Ook worden de ministers gevraagd of ze contact willen opnemen met de partijen om bij te dragen aan bemiddeling.