nieuws

05 mrt 2013, 13:01

Nog steeds onduidelijkheid over vermist echtpaar

Er is nog steeds onduidelijkheid over het lot van het echtpaar dat sinds maandagavond bij Hoogkerk wordt vermist. In het Hoendiep zijn dinsdagochtend twee dode lichamen aangetroffen, maar het is nog niet bekend of het om de twee vermisten gaat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het echtpaar, een vrouw van 68 en een man van 70 uit het dorp Aduard, had een boot te koop staan en zou maandag een mogelijke koper ontmoeten. Van die afspraak keerden ze niet terug waarop familie alarm sloeg. De politie vond de boot enkele honderden meters van de oorspronkelijke ligplaats. Op de boot vond de politie sporen die wijzen op een misdrijf. De auto werd leeg en met de deuren open aangetroffen.

Tijdens een grootscheeps zoekactie werden dinsdag in het Hoendiep twee lichamen in gevonden. Op deze lichamen wordt onderzoek verricht. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

In de woning van het stel in Aduard verricht de politie sporenonderzoek. Ook op de twee plekken waar de auto en de boot werden teruggevonden, wordt onderzoek gedaan. Het vaarverkeer op het Hoendiep is stilgelegd. In het kanaal wordt met een sonarboot en duikers gezocht naar sporen.

In Aduard is geschokt gereageerd op de vermissing van het echtpaar. ,,Dit nieuws slaat in als een bom", zo reageerde burgemeester Bert Swart van Zuidhorn, waar Aduard onder valt.