nieuws

06 sep 2000, 00:12

Nog geen spoor van Groninger advocaat

De politie Groningen heeft nog geen idee wat er gebeurd kan zijn met advocaat Dirk van Binsbergen die sinds donderdag 31 augustus wordt vermist. De 49-jarige strafpleiter verwierf landelijke bekendheid toen hij optrad als raadsman voor politieman René Lancee.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Justitie verdacht Lancee in 1996 ten onrechte van incest. Na een slepend proces ontving de politieman een forse schadevergoeding en vertrok naar het buitenland.
De vrouw van de advocaat meldde de politie donderdagnacht dat haar man niet was thuisgekomen. ’s Middags had hij om twee uur voor het laatste contact gehad met zijn secretaresse. Hij meldde haar toen dat hij pech had met zijn auto. Daarvoor had hij in Zuidlaren een bezoek gebracht aan een cliënt.
Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen dat de man slachtoffer is geworden van een misdrijf, al sluit de politie niets uit. De politie Zuidhorn verzoekt mensen die Van Binsbergen na donderdagmiddag gezien hebben of anderzijds informatie hebben over de huidige verblijfplaats van de man contact met hen op te nemen.
Het Groningse corps werkt met meerdere mensen aan de zaak. Er zijn sinds de bekendmaking van zijn verdwijnen tien tips binnengekomen van mensen die beweren Van Binsbergen na donderdag te hebben gesignaleerd. ,,Alle tips worden serieus genomen en nagetrokken’’, aldus politiewoordvoerder H. Bouwkamp.