nieuws

03 jan 2013, 10:10

NK Sprint in Sportcentrum Kardinge in Groningen op 5 en 6 januari

Aan het slot van de KNSB Schaatsweek wordt op 5 en 6 januari in Sportcentrum Kardinge in Groningen voor de tiende keer het KPN NK Sprint verreden. Wie houdt het hoofd koel en wordt ijskoud de beste sprinter van Nederland? En wie pakken de tickets voor de Essent ISU WK Sprint, dat eind januari in Salt Lake City wordt verreden?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

IJssportcentrum Kardinge is geen onbekend terrein voor de sprinters. In de periode 1997-2010 werd in Groningen liefst negen keer het NK Sprint verreden. Dit betekent dat dit weekeinde in Groningen een jubileum wordt gevierd. De dames werken hun tiende NK Sprint af op het ijs van Kardinge. Bij de heren is er in een grijs verreden, in 1976, namelijk al een keer eerder een Nederlands sprintkampioenschap georganiseerd, toen gewonnen door Jos Valentijn.

Negen keer een NK Sprint, in dit geval een KPN NK Sprint, dus in Sportcentrum Kardinge bij de dames. En van die negen keer was Marianne Timmer liefst zes keer de snelste. Kan ook niet anders, als het je thuisbaan is. In 2010 was Annette Gerritsen de laatste winnares op Gronings ijs.


Bij de heren was Jan Bos in de periode 1997-2010 de succesvolste sprinter. Vier maal reed hij naar het sprintgoud. Stefan Groothuis zegevierde in de laatste twee sprintedities op Kardinge, in 2009 en 2010.

De jubileum sprinteditie belooft in ieder geval spannend te worden, want de besten kwalificeren zich dit weekeinde namelijk voor het Essent ISU WK Sprint, dat in het laatste weekeinde van januari in Salt Lake City op het programma staat. Zo’n extra dimensie aan dit toernooi maakt het KPN NK Sprint extra boeiend.
De KNSB nodigt iedereen van harte uit om op 5 en 6 januari het KPN NK Sprint in Kardinge bij te wonen.

Voor programma en ticketverkoop KPN NK Sprint, zie:
http://schaatsen.nl/kpn-nk-sprint-2013