nieuws

09 mrt 2001, 00:12

Nieuwsblad van het Noorden samen met Drentse Courant en Groninger Dagblad

- Het Nieuwsblad van het Noorden gaat fuseren met de Drentse Courant en het Groninger Dagblad. De fusiedatum is bepaald op 1 april 2002.De drie kranten zullen vanaf die datum samen een ochtendkrant gaan vormen. De titel van de nieuwe krant is nog niet bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alle drie de dagbladen zijn uitgaven van de Hazewinkel Pers en werkten op het gebied van de advertenties al langer samen. Het Nieuwsblad is een middagkrant en het Groninger Dagblad en de Drentse Courant verschijnen sinds enkele jaren in de ochtend. Wat de titel wordt van die nieuwe combinatiekrant is nog niet bekend.
Het Nieuwsblad van het Noorden kampt als middagkrant al jaren met abonneeverlies. De directie poogde het aantal verloren abonnees in met name de stad Groningen terug te winnen door een speciale stads-editie van het Groninger Dagblad uit te brengen. Die krant kreeg vanaf maart vorig jaar drie jaar de tijd om 10.000 abonnees te werven. Hoewel de directie zich niet ontevreden toonde over de belangstelling voor die krant is nu toch voortijdig besloten om de drie titels tot een nieuwe krant samen te voegen. De directie was vrijdagmiddag niet voor commentaar bereikbaar.
Het nieuws van de fusie komt naar buiten in de week dat in Gelderland uitgever Wegener bekend eerder maakte dat de regionale kranten De Gelderlander en de Arnhemse Courant worden samengevoegd.