nieuws

27 dec 2012, 09:09

Nieuwjaarsfeest Groningen bijna uitverkocht

Het nieuwjaarsfeest voor de gemeente Groningen op 1 januari in Huize Maas is bijna uitverkocht. Dat maakt de Groningse Nachtburgemeester Chris Garrit bekend. Het feest stond eerder dit jaar op losse schroeven, nadat het Groningse college van burgemeester en wethouders liet weten geen geld beschikbaar te willen stellen voor het feest. Een aantal Groningers stak de koppen bij elkaar en zorgde ervoor dat er toch nog een feest kwam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Harry de Lange en Nachtburgemeester Chris Garrit hebben hiervoor een Gronings programma samengesteld die een mooi beeld laat zien van wat er in Groningen op cultureel gebied te beleven valt. Naast muziek is er gesproken woord, dans en cabaret te zien op deze avond. De organisatie heeft haar best gedaan om het idee en de opzet van het feest zoveel mogelijk te behouden.

Het programma is zo goed als rond en de volgende artiesten hebben hun medewerking toegezegd: Orkest Mira, Beno Hofman, Pushin Wood Soundsystem, Lou Leeuw's Twin Reverb, Harm's Fork, Cochon Bleu, Dr. Remko's Hoodoo Voodoo Experience, Jenne Meinema en Diederik Idema's Jazz combo, Bert Hadders en de Nozems, Knight Susan, Inge van Calkar, The Wild Berrys, Joost Oomen, Kasper Peters en Hans van Lier Band.

Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij Plato en de VVV. Het feest begint om 19.00 uur in Huize Maas aan de Vismarkt van Groningen.