nieuws

22 jul 2000, 00:12

Nieuwe wethouder D66 Bron in ernstige verlegenheid door publicatie

De nieuwe D66-wethouder van onderwijs in Groningen, Robbert Jan Bron, is in ernstige verlegenheid gebracht door de Groningse publicist Coen Peppelenbos. Die heeft een gesprek dat Bron voerde in de trein met een nieuw D66 collega-gemeenteraadslid afgeluisterd en opgeschreven. Dat meldt de middageditie van het Nieuwsblad van het Noorden. Meer daarover in de Groninger Internet Courant.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe wethouder van onderwijs van Groningen, Robbert Jan Bron, is als D66 wethouder ernstig in verlegenheid gebracht. De Groningse schrijver Peppelenbos beweert dat hij een gesprek heeft genoteerd dat Bron in de trein voerde met het nieuwe D66 raadslid Thomas van Dalen.
Daaruit komt het beeld naar voren van twee regenten die in een coupé in een trein belangrijke zaakjes met elkaar regelen. Dat is niet ongebruikelijk in de politiek, maar D66 laat zich er juist opvoorstaan nooit aan achterkamertjespolitiek te doen
Robbert Bron zegt in het gesprek dat zijn collega-raadslid Bart Slagter ‘uit zijn hand eet’, en dat deze niet in de race is voor het lijsttrekerschap van D66.