nieuws

25 jun 2009, 13:01

Nieuwe versie Groninger volkslied met zomerse dancebeat en samba

Een student van de Hanzehogeschool onder de naam Grunnens Jong heeft een nieuwe versie van het Groninger volkslied gemaakt. Grunnens Jong is deze week begonnen met het verspreiden van de nieuwe versie van het Groninger volkslied in verschillende kroegen in de binnenstad van Groningen. Ralf Poelman van o.a. het gras van het Noorderplantsoen heeft het nummer ingezongen. De originele tekst en de melodie van Geert Teis is behouden en er is een zomerse dancebeat met samba invloeden aan toegevoegd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is een versie gemaakt voor en door jongeren met als doel het Groninger volkslied nieuw leven in te blazen. Er zijn namelijk veel studenten die van buiten Groningen hier komen studeren en nooit het Groninger volkslied te horen krijgen.


Ook de kroegen hebben een behoefte aan een eigentijdse versie. Dit bleek wel toen de nieuwe versie van het volkslied voor het eerst in verschillende Groninger kroegen gedraaid werd. Het barpersoneel van Ome Co zei bijvoorbeeld dat ze al tijden op zo’n nummer aan het wachten waren.


Het nummer wordt goed ontvangen door het publiek en het schreeuwt om meer aandacht. Grunnens Jong heeft grootse plannen om het nummer de plek te geven die het verdient, hierover later meer.

https://www.yousendit.com/download/cmczRFFjTkxuSlIzZUE9PQ