nieuws

12 feb 2001, 00:12

Nieuwe uitgave stripblad GR’NN in teken van muziek

De nieuwe editie van GR’NN is combinatie van Groningse strips en muziek. De nieuwe uitgave van het Gronings stripblad wordt vrijdag 9 februari, onder begeleiding van verschillende bands, gepresenteerd in het oude RKZ.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In elk nummer van GR’NN staat één bepaalt thema centraal. Omdat het thema in dit nummer ‘muziek’ is, verschijnt het blad met een cd. De bijdragen van Groningse muzikanten en striptekenaars leveren een verrassende combinatie van verhalen en muziek op. De cd is een mix van diverse stijlen, die variëren van punk tot smartlap.
Eén keer in de zes maanden verschijnt er een nieuwe uitgave van het blad. Het stripblad werd in 1996 opgericht als podium voor Groninger striptekenaars. Inmiddels is GR’NN uitgegroeid tot een bekende naam in het underground circuit. In 1998 werd het blad genomineerd voor de stripmuseumprijs.
GR’NN biedt nieuwe talenten de ruimte om hun kunsten te presenteren. Tekenaars uit eerdere nummers van het stripblad, zoals Barbara Stok en Erik Wielaert, genieten inmiddels landelijke bekendheid.