nieuws

25 apr 2001, 00:12

Nieuwe parkeergarage rondom Grote Markt leidt tot hernieuwde strijd

Een mogelijke nieuwe parkeergarage bij de Grote Markt leidt tot een nieuwe politieke strijd. Daarmee is de oude markt opnieuw het onderwerp geworden van een controverse, meldt het Groninger Dagblad vandaag. Een meerderheid van de gemeenteraad sluit niet op voorhand uit dat er een parkeergarage in de buurt van de Grote Markt kan komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Over de Grote Markt werd gisteren een extra raadsvergadering gehouden. De gemeenteraad besprak het zogeheten open plan proces, waarbij stadsbestuur en burgers nieuwe plannen voor de binnenstad kunnen bedenken. En hoewel uit de uitslag van het recente referendum blijkt dat de weerstand tegen een garage nogal hevig is, laat dit wel ruimte voor zo’n parkeerbak iets verder weg, menen een aantal politici. De SP en GroenLinks zien niks in parkeergarages, de andere fracties kijken het nog even aan.
‘’Zij hebben niets geleerd’’, aldus Evert Hassink, die met zijn emotionele strijd tegen een kleine parkeergarage onder de Grote Markt bekendheid kreeg. Hij wil desnoods een nieuwe actiegroep starten als er bijvoorbeeld een parkeergarage zou komen onder het Kwinkenplein of onder de Muziekschool.
Wethouder Koen Schuiling, al eerder bijna tot wanhoop gedreven door de Grote Markt, ziet de bui reeds hangen en vreest dat het debat voor een tweede maal op slechts een planonderdeel, een garage, gericht wordt; ‘’En een goede bereikbaarheid is belangrijk voor investeerders’’, houdt hij vol.