nieuws

20 mrt 2013, 21:09

Nieuwe lichtmasten voor Wildervank

De gemeente Veendam gaat in Wildervank zo’n tweehonderdvijftig openbare lichtmasten vervangen door nieuwe, staalverzinkte masten. Dit gebeurt vanaf april 2013.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Veel lichtmasten en armaturen (behuizing van een lamp) verkeren in een slechte conditie en de lampen voldoen niet aan het gewenste kwaliteitsniveau en aan de nieuwe richtlijn ROVL 2011. Recent vervangen lichtmasten in het gebied worden ook vervangen, zodat er een eenduidig beeld in de straat ontstaat.

De nieuwe lichtmasten zijn zes meter hoog. De nieuwe armaturen zijn voorzien van energiezuinige lampen en zijn goedkoper in onderhoud.

Een aantal locaties (Mercuriuslaan, Postkade, Margaretha Hardenbergstraat en A. G. Wildervanckstraat) wordt vanwege het straatbeeld voorzien van een 4 meterse mast met een bijpassend armatuur.

De recent geplaatste lichtmasten, die nog in goede staat verkeren, worden hergebruikt. Deze lichtmasten worden dan ook voorzien van duurzame lampen, soms in combinatie met een nieuw armatuur.

De werkzaamheden worden door Imtech uitgevoerd. Omwonenden worden via een bewonersbrief geïnformeerd over de planning van de werkzaamheden bij hun in de straat c.q. buurt.