nieuws

22 mei 2013, 10:10

Nieuwe fractievoorzitter PvdA Romke Visser moet Groningse Statenfractie meer ‘smoel’ geven

Dinsdag 21 mei heeft de Statenfractie van de PvdA Romke Visser verkozen als nieuwe fractievoorzitter. Romke Visser volgt Ankie Beenen op die eerder deze maand aangaf meer tijd vrij te willen maken voor het inhoudelijke Statenwerk. Ankie Beenen heeft als zeer ervaren politicus de Statenfractie sinds de verkiezingen in 2011 geleid en wil nu een stap opzij doen voor nieuw talent. Laura Broekhuizen zal de functie van vicefractievoorzitter vervullen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De historicus Romke Visser (51) uit Winsum zit sinds 2011 in de Staten en heeft de afgelopen twee jaar de functie van vicefractievoorzitter vervuld. Daarnaast is hij onder meer woordvoerder gemeentelijke herindeling en heeft hij zitting in het bestuur van Groninger Seaports.

Laura Broekhuizen is ondanks haar jonge leeftijd (34) zeer ervaren in de Groningse Staten. Laura Broekhuizen –geboren in Stadskanaal en woonachtig in Stad - is sinds 2003 met een korte onderbreking Statenlid namens de PvdA. Zij is voorzitter van de commissie Omgeving en Milieu en is de afgelopen jaren woordvoerder geweest op verschillende terreinen.