nieuws

13 mrt 2013, 22:10

Nieuw staatsieportret prinses Máxima voor het eerst in Groningen

Zie hier een nieuw staatsportret van onze aanstaande koningin Máxima. Het portret maakt deel uit van een grote tentoonstelling van Groninger kunstenaars in het CBK. Groningen is als City of Talent een broedplaats voor vormgevers en kunstenaars. Aanstormende en gevestigde talenten werken hier hard, al dan niet in groepsverband. Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) besteedt graag aandacht aan deze kunstenaars. Van 23 maart Tot en met 5 mei 2013 presenteert het CBK een grote tentoonstelling met werk van de kunstenaars die verenigd in de Stichting WEP. In deze tentoonstelling is een breed scala aan disciplines te zien van schilderkunst en film tot fotografie, tekenkunst en vormgeving.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Even zoveel verschillende onderwerpen en thema’s passeren de revue. Bijzonder in de tentoonstelling is het werk van Rutger Prins, o.a. gemaakt voor de Groninger band Noisia. Ook bijzonder in de tentoonstelling is de serie portretten die Colien Langerwerf maakte van het artistiek team van het Noord Nederlands Toneel (NNT).

Deze serie schilderijen is tijdens de tentoonstelling voor het
eerst te zien. Ook een portret van onze aanstaande koningin Máxima maakt deel uit van de tentoonstelling. Deelnemende kunstenaars zijn: Eduard Bezembinder, Yvonne Blaauw, Wim Bosch, Rosa Everts, Mieke Fokkinga, Thijs Jansen, Helma Janssen, Colien Langerwerf, Eva Lenis, Julio Pastor en Rutger Prins. In ruimte de cella in het CBK is tijdens de tentoonstelling, op uitnodiging van de Stichting WEP, een gastpresentatie te zien van Margriet van Weenen.

Locatie: CBK Groningen,
Trompsingel 27, openingstijden: wo -vr 9 - 17 uur en za en zo 13 - 17
uur, zie ook

www.cbkgroningen.nl.