nieuws

04 nov 2001, 00:12

Nieuw Hoofd Fraudeteam Noord en nieuwe plaatsvervangend persofficier justitie Groningen

Per 1 november 2001 is mr. R.C.C. (Rémy) van Leest aangesteld als hoofd van het Openbaar Ministerie (OM) Fraudeteam Noord. Daarnaast treedt vanaf 01 november 2001 mr. M.C. (Marina) Weel op als plaatsvervangend persofficier. Beiden zijn in hun hoedanigheid opvolger van de naar Utrecht vertrokken mr. H.J. (Hessel) Schuth.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mr. Rémy van Leest (40) is als rechterlijk ambtenaar in opleiding (raio) in 1992 in Rotterdam begonnen. Vanaf 1996 werkt hij als officier van justitie in Groningen. Sinds 1999 is hij werkzaam voor het OM Fraudeteam Noord. Het OM Fraudeteam Noord is een samenwerkingsverband op het gebied van de fraudebestrijding tussen de drie noordelijke Openbaar Ministeries Leeuwarden, Assen en Groningen en valt sinds twee jaar functioneel onder het OM Groningen.
Mr. Marina Weel (42) is in 1985 begonnen als raio in Zutphen. Sinds 1992 is zij werkzaam bij het OM Groningen als officier van justitie. Zij is gebiedsofficier van justitie voor district Noord-West en belast met mensenhandelzaken. Daarnaast is zij voorzitter van de onderdeelcommissie voor het OM van de Ondernemingsraad.