nieuws

20 nov 2000, 00:12

Newion: honderd miljoen ICT-kapitaal beschikbaar

Bij tenminste één organisatie in Groningen is men - zacht gezegd - niet onverdeeld gelukkig met de stelling dat er in Groningen maar moeizaam aan risicodragend kapitaal te komen is voor expanderende ICT bedrijven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Die kritiek werd geleverd door de twee Groningers internetbedrijven Gopher Publishers en door Independent Brains. Zij vertrekken vrijwel zeker uit Groningen omdat de NOM volgens hen veel te zuinig is met het verstrekken van ICT kapitaal.
De organisatie Newion is onlangs opgericht, speciaal met het doel om risicodragend ICT kapitaal te verstrekken. Newion is een afsplitsing van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij, en beheert voortaan de ICT portefeuillie van deze maatschappij. Maar er zijn ook andere grote kapitaalverstrekkers in Newion vertegenwoordigd, geldschieters die zich binnenkort officieel presenteren.
Managing partner P. H. Polak van Newion laat weten de kritiek dat er in Groningen moeilijk aan kapitaal te komen zou zijn volstrekt niet te kunnen delen. ‘Die kritiek is onterecht. Men moet het verstrekken van risicodragend kapitaal overigens niet verwarren met subsidie. Groningen is geen stad waar iedereen die dat wil zo maar subsidie krijgt. Wij zijn een maatschappij die bereid is risico’s te nemen. Maar uitsluitend nadat we ondernemingsplannen eerst op zakelijke wijze beoordelen. En wij houden ons het recht voor om ‘’nee’ te zeggen tegen een plan, wanneer we niet overtuigd zijn van de haalbaarheid’, aldus Polak.
Een gloednieuwe website van Newion is in de maak. Wie meer wil weten kan een mailtje sturen naar Polak ( polak@nom.nl). Of kan hem bellen: 050 – 5214482.