nieuws

11 jun 2001, 00:12

New Yorker Joris Teepe nieuw hoofd Jazz aan het Noord-Nederlands

De bassist Joris Teepe is met ingang van 1 juni benoemd als hoofd van de Jazzafdeling van het Noord-Nederlands Conservatorium (NNC) te Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Al circa tien jaar neemt Teepe een prominente positie in binnen de jazzscene in New York als bassist, componist, arrangeur, producer en docent. Naast zijn werkzaamheden als hoofd van de Jazzafdeling blijft Teepe actief in New York. Een aantal gerenommeerde collega's van Joris Teepe zullen met ingang van het nieuwe studiejaar toegevoegd worden aan het docententeam van het NNC.
Joris Teepe (1962) ging na zijn opleiding aan het Hilversums Conservatorium naar New York waar hij als bassist snel naam wist te maken. Hij werkt samen met invloedrijke musici, zoals Rashied Ali, Tom Harrell en Randy Brecker. Als bandleider heeft hij zes cd's op zijn naam staan en leverde zijn bijdrage aan talloze cd's van anderen. Joris Teepe geeft sinds 1993 clinics aan prestigieuze instituten en werkt als privé-docent. In zijn nieuwe functie ziet hij het als zijn taak om zijn internationale ervaring door te geven aan een toekomstige generatie van jazzmusici.
Nieuwe docenten: Met de komst van Joris Teepe als hoofd Jazz komen een aantal New Yorkse jazzmusici naar Groningen om les te geven. Enkelen zullen hun docentschap op reguliere basis vervullen, anderen komen vier maal per jaar een week doceren. Het betreft de volgende personen: DON BRADEN (sax), trad op met o.a. Wynton Marsalis Quintet, Freddie Hubbard Quintet, Kenny Barron Quartet RALPH PETERSON (drums), bekend van OTB, Michael Brecker Quartet VALERY PONOMAREV (trumpet), ex-Art Blakey and the Jazz Messengers GRAIG HANDY (saxofoon), ex-Herbie Hancock Quartet MILES GRIFFITH (vocals), James Williams' ICU and Jack Walrath's Masters Of Suspense DAVID BERKMAN (piano), o.a. het Tom Harrell Quintet RON JACKSON (guitar), trad op met de Mingus Band, Rufus Reid KURT WEISS (trumpet), side man van Ray Charles en Aretha Franklyn OWEN HART (drums), trad op met Benny Green Trio en Vanessa Rubin In het komende studiejaar zal in het Singelhuis in Groningen een concertserie met deze musici worden georganiseerd.