nieuws

09 aug 2000, 00:12

Nederlandse politie zoekt verdachte Duitse verkrachting

Een vijfjarig Duits meisje is het afgelopen weekend in het Duitse Haren, vlak bij de Nederlandse grens, het slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf. De politie zoekt naar getuigen die mogelijk informatie kunnen verstrekken die kan leiden tot aanhouding van de dader.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het slachtoffer werd op een speelplaats in het recreatiepark Dankern aangesproken door een man, die haar meelokte en in de nabijheid van de speeltuin misbruikte. Het recreatiepark Dankern wordt veel bezocht door Nederlandse vakantiegangers. Daarom werkt de Duitse politie in deze zaak nauw samen met de politiecorpsen van Groningen, Friesland en Drenthe.
De politie zoekt naar getuigen die mogelijk informatie kunnen verstrekken die kan leiden tot aanhouding van de dader. Ook wordt gezocht naar mensen die zaterdag mogelijk foto’s of videobeelden heeft gemaakt in het park.
De dader betreft een ongeveer veertigjarige, Duits sprekende man met een slank postuur en kort, zwart haar. Hij droeg een wit t-shirt, een helderblauwe spijkerbroek, een zwart –vermoedelijke leren- jack met gekleurde voering en zwarte schoenen.
De beheerder van het recreatiepark heeft voor de gouden tip een beloning van vijfduizend D-Mark uitgeloofd.