nieuws

04 okt 2000, 00:12

Nederlands Kampioenschap programmeren in Groningen

Zaterdag 7 oktober zet Groningen zich opnieuw als IT-Stad op de kaart door het Nederlands Kampioenschap programmeren aan de Rijksuniversiteit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een kleine veertig teams van studenten en bedrijven strijden om de kampioenstitel, een geldelijke hoofdprjs en een (wissel) beker. De wedstrijd duurt vijf uur, waarin de teams zoveel mogelijk computerproblemen moeten zien op te lossen door er werkende programma’s voor te schrijven.
Om een oplossing te vinden is behalve een scherpe analyse van de problemen en een grote vaardigheid in het programmeren ook een goede teamgeest van belang. De wedstrijd is open voor publiek en begint om 12 uur ’s middags in het Opleidingsinstituut voor Wiskunde en Informatica aan het Blauwborgje 3 op het Zernikecomplex. Burgemeester Wallage reikt om half zes de prijzen uit in de kantine van de Aclo aan het Blauwborgje 4.
De organisatie van de wedstrijd is in handen van de commissie NKP 2000 van de Fysische Faculteitsvereniging, de studievereniging van informatica en wis-, natuur-, en sterrenkunde van de RuG.