nieuws

21 feb 2017, 14:02

NAM overweegt om alle schades in een keer af te handelen

NAM overweegt om alle schades in een keer af te handelen

De NAM overweegt om alle openstaande schademeldingen in het aardbevingsgebied op versnelde wijze af te handelen. RTV Noord sprak over een 'generaal pardon', waarin alle openstaande schadeclaims meldingen in één keer zouden worden toegekend, maar volgens de NAM is dat niet aan de orde: "Dat leidt tot te veel willekeur en dat willen we juist voorkomen", aldus directeur aardbevingen bij de NAM Thijs Jurgens tegen het Dagblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wel overlegt de NAM met alle betrokken instanties en overheden over wat precies de mogelijkheden zijn. Het zou gaan om duizenden schadegevallen, die nu nog openstaan.

Volgens directeur aardbevingen Thijs Jurgens keert de rust in het gebied pas terug als alle schades zijn verholpen. “Als wij zo'n schone lei gestalte kunnen geven, doen we dat graag. We weten alleen nog niet hoe,” zegt Jurgens op de site van RTV Noord.

Gaskraan niet verder dicht
De NAM is het niet eens met de partijen in de Tweede Kamer die de gaskraan verder willen dichtdraaien. Op dit moment haalt NAM maximaal 24 miljard kuub aardgas uit de grond. Minister Kamp besloot vorig jaar dat dit voor de komende vijf jaar het productieplafond is.