nieuws

12 jan 2001, 00:12

Nagenieten van Noorderslag dankzij streaming video op website

Voor het zesde achtereenvolgende jaar verzorgde de Iprecom Groep uit Groningen samen met het eveneens in Groningen gevestigde Pavlov Media diverse live-uitzending op het Internet rond de EuroSonic en Noorderslag festivals, op 5 en 6 januari 2001. Dankzij de opnames kunnen belangstellenden ook de komende weken nog nagenieten van de popmuziek dankzij beelden op de Noorderslag-website.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit jaar werd het Noorderslag festival voor het eerst ook live op de Groningse regionale zender OOG TV uitgezonden, volledig geproduceerd met Internet en breedband technologie van de Iprecom Groep. Ondanks aanhoudende technische storingen, waardoor de beeld- en geluidskwaliteit achter bleef bij de verwachtingen, kon de (5 uur durende!) live uitzending vanuit de Oosterpoort alsnog op tijd worden gestart. Het was de eerste keer dat een live Televisie-uitzending volledig werd geproduceerd met Internet technologie zonder bijkomst van satellietverbindingen, regiewagens en uitzendstraten.
In de uitzending waren interviews te zien met o.a. Arling & Cameron, Bauer, Incense en Dreadlock Pussy. Daarnaast werden diverse live optredens, de uitreiking van de Popprijs 2001 (Arling & Cameron) en beelden van het EuroSonic festival getoond. Ook het EuroSonic festival werd live uitgezonden op het Internet. Deze uitzending werd gretig ontvangen in diverse Europese landen.