nieuws

16 mei 2013, 15:03

Nachtelijke picknick in Der Aa-kerk

In de Der Aa-kerk in Groningen vindt aankomende zaterdag een bijzonder evenement plaats: een nachtelijke picknick. Er hebben zich al een paar honderd mensen aangemeld. De picknick is onderdeel van een campagne van Bijzondere Locaties Groningen om het monumentale kerkgebouw op nieuwe manieren open te stellen voor publiek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Organisator Wimer van der Veen van Pudding Pioniers vermoedt dat het ongedwongen karakter van het evenement de sleutel tot het grote aantal aanmeldingen is. 'De ingrediënten van de Late Night Picknick zijn feitelijk minimaal: eten, drinken en de bijzondere sfeer van de kerk in het donker', aldus Van der Veen. 'Mensen mogen hun eigen gevulde picknickmand meenemen en beslissen zelf waar ze hun kleedje spreiden.’

Extra attracties zijn een ‘boswandeling’ over de gewelven van de kerk en het badmintonveldje in het koor van de kerk. In de sacristie kan eventueel naar het songfestival gekeken worden.

'We slaan drie vliegen in één klap: we halen mensen de kerk binnen, we financieren openstelling van de kerk met de opbrengsten en we laten zien wat je allemaal kan met zo'n prachtlocatie'. Op 8 juni vindt in de Der Aa-kerk een Orgeldisco plaats en eerder haalde de actie Koop de Klokslag de landelijke media.