nieuws

30 mrt 2018, 10:10

Naam nieuwe pop-up mall: De Grote Roltrap

Naam nieuwe pop-up mall: De Grote Roltrap

De Grote Roltrap. Dat wordt de naam van de pop-up mall die over enkele weken de deuren opent in het vroegere pand van de V&D aan de Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens initiatiefnemer Ralph Steenbergen lag de keuze voor de naam voor de hand. ‘We hebben onszelf de vraag gesteld wat het pand nou zo bijzonder maakt. Het antwoord is dan natuurlijk de roltrap’, zegt hij verwijzend naar de twaalf roltrappen in het gebouw die alle vijf verdiepingen met elkaar verbinden.

Bij de keuze van de naam speelde ook een stukje nostalgie een rol. ‘Als je hier als kind kwam, spraken die rolstrappen natuurlijk enorm tot de verbeelding.’
 

Kleding, sushi en speelgoed

Steenbergen is op dit moment met zo’n vijftig geïnteresseerde ondernemers in gesprek. De belangstelling voor een plekje in het pand is enorm, zegt hij. ‘En het leuke: het gaat echt om een enorme mix. Zo krijgt Century een plekje in het gebouw, maar zijn we ook in gesprek met onder andere een banketbakker, een pizzabakker en een juwelier en is de kans groot dat je er straks ook terecht kunt voor onder andere sushi, speelgoed, boeken, dameskleding en -schoenen en whisky.’ En op de begane grond komt een grote bar, waar het publiek ‘uit kan rusten’ en een kop koffie kan drinken.  

Alle ondernemers krijgen straks en eigen plek in het pand toegewezen dat ze zelf mogen aankleden en inrichten. ‘Op die manier moet een soort festivalsfeer ontstaan’, zegt Steenbergen.

Het pand zelf wordt zo gezellig mogelijk aangekleed. ‘Het gaat natuurlijk om een tijdelijk initiatief dus we moeten spaarzaam met onze middelen omgaan. Maar we willen het gebouw sowieso weer ‘smoel’ geven’, zegt Steenbergen. Daarbij is het onder andere de bedoeling dat het winkelend publiek straks goed naar binnen kan kijken en omdat het pand De Grote Roltrap gaat heten, staat met de roltrappen nog iets bijzonders te gebeuren. Wat precies, wil hij nog niet kwijt.

Koningsdag

Wanneer de pop-up mall de deuren opent, kan Steenbrengen nog niet precies zeggen, maar dat zal sowieso vóór Koningsdag zijn.

Wie nieuwsgierig is naar de vorderingen kan komende weken gewoon binnenwandelen, zegt Steenbergen. ‘La Place op de vierde verdieping is gewoon open.’