nieuws

24 okt 2001, 00:12

Naam ‘Dagblad van het Noorden’ door onbekende voor internet ‘ingepikt’

De nieuwe naam voor de noordelijke krant die volgend jaar ontstaat uit een fusie tussen het Nieuwsblad van het Noorden en het Groninger Dagblad , het ‘Dagblad van het Noorden’ is door een onbekende ten behoeve van internet weggekaapt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De redacties van het Nieuwsblad van het Noorden en het Groninger Dagblad zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met touwtrekken om een naam voor de nieuwe noordelijke krant. Maar na veel discussie koos de directie uiteindelijk voor de titel: ‘Dagblad van het Noorden’. Maar een onbekende blijkt de tijd gebruikt te hebben om de titel al vast te claimen voor internet. Volgens het blad De Journalist van deze week heeft de onbekende in maart het adres: www.dagbladvanhetnoorden.nl geregistreerd. Wie dit adres intikt krijgt op internet het bericht voor zijn neus: ‘Het Dagblad van het Noorden bestaat niet, wellicht bent u op zoek naar Nieuwsblad van het Noorden’. En vervolgens wordt doorgeschakeld naar www.nvhn.nl, zo meldt De Journalist.
De verslaggever suggereert dat het wellicht gaat om een practical joke van iemand binnen het bedrijf. Maar de directie heeft in elk geval nog wel een uitstekend alternatief achter de hand. In plaats van voor de (erg lange) internet-naam Dagblad van het Noorden te kiezen, kan men straks ook het domein www.dvhn.nl kiezen, want die is wel keurig geregistreerd