nieuws

09 jan 2001, 00:12

Na vier maanden nog geen spoor van advocaat Van Binsbergen

De Groningse politie heeft na vier maanden nog geen spoor gevonden van de vermiste Groninger advocaat Dirk van Binsbergen. Van zowel de 49-jarige advocaat als zijn zeldzame groene Alfa Romeo is na 31 augustus taal noch teken vernomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De strafpleiter verwierf landelijke bekendheid toen hij optrad als raadsman voor politieman René Lancee. Justitie verdacht Lancee in 1996 ten onrechte van incest. Na een slepend proces ontving de politieman een forse schadevergoeding en vertrok naar het buitenland.
Drie maanden geleden al besloot de politie het onderzoek bij gebrek aan rechercheerbare aanwijzingen het onderzoek op een laag pitje te zetten. Voor de Groninger politie liggen na vier maanden alle opties nog open: een misdrijf, een ongeluk, zelfmoord of een vrijwillige verdwijning. ..We hebben nog geen van de mogelijkheden kunnen uitsluiten’’, aldus een woordvoerder. ,,Al hebben we nagenoeg geen aanwijzingen voor een misdrijf.’’
Begin oktober zou de man nog gesignaleerd zijn op een camping in Hoenderloo, maar nader onderzoek leverde niets op. Ook de 120 tips die de politie ontving, bevatten geen bruikbare aanwijzingen.