nieuws

01 mei 2001, 00:12

Na Smink krijgt nu ook Bruinsma felle kritiek partijgenoten te verduren

Na wethouder Willem Smink staat nu ook zijn collega Tjerk Bruinsma bloot aan felle kritiek van Groningse PvdA-leden. Bruinsma (sociale zaken) zou ‘niet te benaderen zijn over het hard en onrechtvaardige beleid van de sociale dienst’, aldus het Groninger Dagblad Stad van vandaag. De PvdA-ers beklagen zich over hun wethouder in een brief aan het afdelingsbestuur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De partij zou zich teveel van de samenleving hebben afgewend. Daarmee liggen de PvdA-ers in het college nadrukkelijk onder vuur; realist en resultaatgericht bestuurder Smink kreeg al eerder de kritiek dat hij onder meer niet goed genoeg zou luisteren naar zijn meer ideologische geïnspireerde partijgenoten. Smink wordt zodoende door een aantal van hen ‘arrogant en hoogmoedig’ genoemd.
Bruinsma wordt nu verweten dat hij de sociale dienst administratief goed wil laten functioneren, terwijl aan de andere kant ontevreden ‘cliënten wekelijks de ramen bij de dienst ingooien’, signaleert de Groningse stadskrant. Daar zou Bruinsma te weinig ook voor hebben.
Een van de schrijvers van de brief, Alex Scheijbeler, stelt zich in de brief kandidaat voor het raadslidmaatschap. Vijf partijgenoten steunen zijn kandidatuur.