nieuws

10 jan 2001, 00:12

Mysterieuze broer van Alders duikt op in Groningse media

Het was ook te leuk om waar te zijn: broer Nico Alders van CvK Hans Alders zou de enige horecaondernemer in de stad Volendam zijn die een zogenoemde gebruiksvergunning van de gemeente heeft gekregen. Zowel het Groninger Dagblad Stad als het Nieuwsblad van het Noorden brachten het bericht vandaag als voorpaginanieuws. Helaas: ,,Hans Alders heeft maar één broer, en die heet geen Nico.’’

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zowel bij de gemeente Volendam als bij de provincie is er niemand die het bestaan van een broer Nico kan bevestigen. ,,Hans Alders komt uit een heel groot gezin, maar Nico kent hij niet’’, aldus een provinciewoordvoerder. ,,Het is wel familie’’, weet een woordvoerder van de gemeente Volendam. ,,Maar ontraceerbaar ver.’’ Volgens zijn eigen voorlichter kon Alders wel hard lachen om de verschijning van zijn niet-bestaande broer.
Het verhaal over de broer van Alders werd als eerste opgepikt voor de Nieuwe Noordhollandse Courant. CvK Hans Alders gaat het onafhankelijke onderzoek naar de catastrofale brand in café De Hemel in Volendam leiden.