nieuws

11 jun 2001, 00:12

Mysterie rond bij Lauwersoog verdronken surfer

De waterpolitie heeft maandagmorgen de zoektocht hervat naar een surfer die zondagmiddag voor de ogen van opvarenden van een zeiljacht in de Waddenzee moet zijn verdronken. Tot nu toe ontbreekt elk spoor van de drenkeling en bovendien heeft niemand aangifte gedaan van vermissing van een surfer of waterrecreant.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zondagmiddag omstreeks vier uur zagen de opvarenden van het motorjacht Finnwhale anderhalve kilometer ten westen van Lauwersoog een man in het water die in paniek verkeerde en de aandacht probeerde te trekken. Het motorjacht voer onmiddellijk in de richting van de man, maar deze verdween onder water toen het schip hem tot ongeveer honderd meter was genaderd.
Daarop werden vier reddingboten en een schip van de waterpolitie ingezet. Maar volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten in Driebergen leverde de zoekactie die gisteravond tot het invallen van de duisternis werd voortgezet geen enkel spoor op. Maandagmorgen is de zoekactie voortgezet, maar tot op heden zonder enig resultaat. De politie heeft ook gekeken op parkeerplaatsen in de hoop daar een wagen van een surfer te zien staan, maar dat leverde evenmin iets op.