nieuws

22 okt 2001, 00:12

Máxima krijgt supermodieuze damestas van Groningse ontwerpers

Máxima krijgt tijdens haar werkbezoek aan Groningen volgende maand een zeer bijzondere tas aangeboden. Het betreft een tas die door Groningse ontwerpers is gemaakt en die straks door het Parijs warenhuis Printemps op de markt gebracht worden. Dat meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het Nieuwsblad van vanmiddag ook een foto van de bijzondere tas, die werd ontworpen door Helene Wecke uit Groningen en Peter Zomerdijk uit Middelstum . De tas zal op 7 november tijdens het werkbezoek van Willem – Alexander en Maxima door burgemester Joan Stam van De Marne aan het paar worden aangeboden. De beide ontwerpers vormen samen de ontwerpgroep ‘Ceci’. Mevrouw Wecke had overigens geen ervaring in het maken van tassen
Zij is namelijk grafisch ontwerper en Peter Zomerdijk is architectonisch vormgever. Beiden hadden eens zin in iets héél anders dan drukwerk of lichtobjecten Zo kwamen ze op het idee om tassen te ontwerpen. De lijn bestaat uit acht modellen, verdeeld in kleine uitgaanstasjes en wat groter ’zakelijke’ tassen. Helemaal bijzonder is de uitgaanstas waaraan de draagster een sjaal kan bevestigen die verwijst naar haar japon of mantelpakje. Plannen voor een zomerlijn, waarbij ook aan de heren wordt gedacht, zijn al in ontwikkeling. Later volgen wellicht nog accessoires, zoals een bijpassende riem, aldus het Nieuwsblad van vanmiddag.