nieuws

17 sep 2001, 00:12

Mosselproeven en andere activiteiten op Groninger markten, vanaf 18 september

Dat de markt gezellig is, is algemeen bekend, maar het wordt de komende weken op de Groninger markten nog gezelliger. Drie weken lang (van 18 september tot en met 6 oktober) zijn er diverse activiteiten. Zo zijn er Eurodagen, mosseldagen, proefdag, kinderdag en worden er vele prijzen verloot onder de marktklanten tijdens het prijzenfestival.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Elke marktklant ontvangt van de marktkooplieden een spaarkaart. Bij iedere besteding van ƒ 5,00 ontvangt de marktklant één zegel. Deze zegels worden op de spaarkaarten geplakt. Is de spaarkaart vol (10 zegels), dan kan deze ingeleverd worden bij de Promotiekraam op de markt. Alle ingeleverde spaarkaarten dingen mee in het prijzenfestival. In drie weken worden vele prijzen verloot met als klap op de vuurpijl 4 reischeques ter waarde van ƒ 1000,-. Op 2, 4, 5 en 6 oktober worden er zelfs om de twee uur markttrolly’s verloot, de gelukkige winnaar kan direct op de markt deze markttrolly vullen met ƒ 100,- aan boodschappen.
Ook kan de spaarkaart gebruikt worden op de lijndiensten van ARRIVA, dit is een primeur voor Groningen. Een ieder die met het openbaar vervoer naar de markt reist, krijgt van de buschauffeur een stempel op de spaarkaart. Deze stempel heeft dezelfde waarde als de spaarzegel van de markt. Door deze samenwerking met ARRIVA wordt het gebruik van het openbaar vervoer tijdens de marktdagen gestimuleerd. Op de Euro-dagen worden zo’n 500 Euro’s uitgedeeld aan het kopend publiek. Bij aankoop van producten op de markt krijgt men ƒ 2,20 korting bij inlevering van deze Euro-munt. Op deze manier kunnen zowel de kooplieden als de marktklanten vast wennen aan de Euro. Op dinsdag 25 september zal op de Grote Markt en Vismarkt de proefdag plaatsvinden. Twee koks zullen allerlei hapjes klaarmaken, die door het marktpromotieteam aan het publiek geserveerd worden. Het is vanzelfsprekend dat deze hapjes gemaakt worden met ingrediënten die gekocht zijn op de markt. Voor het marktpubliek een leuke manier om in aanraking te komen met de grote verscheidenheid aan producten die op de markt te koop is.
Zaterdag 29 september wordt de grote kinderverwendag. Op de Grote Markt en Vismarkt zijn speciaal voor de kinderen schmink- en ballonnenclowns aanwezig. Een entertainerstandwerker zal op een leuke manier gratis suikerspinnen uitdelen. Vele kinderen zullen zich kunnen uitleven op het Piramide springkussen dat op de markt gratis te bespringen is. Voor de kleintjes worden tevens ballonnen en kleurplaten met kleurpotloden uitgedeeld. De mooiste kleurplaten worden per leeftijdscategorie beloond met een leuke prijs. De kleurplaten kunnen worden ingeleverd bij café restaurant “De Markt”. De eigenaar zal de kleurplaten ophangen in het café-restaurant en een vakkundige jury zal de prijswinnaars bekendmaken.