nieuws

31 dec 2017, 11:11

Moorlag stapt vooralsnog niet zelf op

Moorlag stapt vooralsnog niet zelf op

Tweede Kamerlid William Moorlag (PvdA) stapt vooralsnog niet zelf op na de ontstane ophef rondom zijn functioneren als directeur van Alescon. Dat laat Moorlag weten in een verklaring.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Moorlag geeft aan dat hij zich graag wil verantwoorden tegenover de Ledenraad van de PvdA. Ook wil hij een onafhankelijk onderzoek naar zijn handelen voor elkaar krijgen.

‘Agreement to disagree’
Op Twitter laat het Groningse Kamerlid weten dat hij onlangs ook nog contact heeft gehad met fractievoorzitter Lodewijk Asscher. “Zo-even Fractievoorzitter en politiek leider PvdA telefonisch gesproken”, zegt Moorlag. “We hebben een agreement to disagree moeten sluiten.”

Moorlag ligt onder vuur omdat er bij zijn vorige werkgever Alescon schijnconstructies werden ingezet om ongeveer vierhonderd mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. Moorlag was destijds directeur van Alescon. De PvdA strijdt juist tegen schijnconstructies.

Erecode
Volgens het Kamerlid moet onafhankelijk onderzoek duidelijkheid geven over of Moorlag de Erecode van de partij heeft geschonden en of hij bij Alescon binnen de regels voor goed bestuur heeft gehandeld.