Nieuws

Moordwapen vriend Kim Feenstra weer boven water

Het mes waarmee augustus vorig jaar de vriend van model Kim Feenstra, de 29-jarige Joshua Bathoorn uit Groningen, om het leven is gebracht is weer boven water. Dat meldde de politie in Groningen donderdag. Tijdens de rechtszaak, afgelopen dinsdag, tegen de verdachte van de moord bleek dat het Openbaar Ministerie het moordwapen kwijt was geraakt. Het mes waarmee augustus vorig jaar de vriend van model Kim Feenstra, de 29-jarige Joshua Bathoorn uit Groningen, om het leven is gebracht is weer boven water. Dat meldde de politie in Groningen donderdag. Tijdens de rechtszaak, afgelopen dinsdag, tegen de verdachte van de moord bleek dat het Openbaar Ministerie het moordwapen kwijt was geraakt.


Leestijd: 1 minuut

Volgens de politie is het mes, nadat het terugkwam van onderzoek bij het Nederlands Forensische Instituut (NFI), volgens een nieuwe procedure en dus op een andere manier verpakt en opgeslagen. Het teruggevonden moordwapen zat nog in de verpakking en is dus ook niet besmet geraakt, aldus een woordvoerder. Het wapen wordt nu alsnog naar het NFI gestuurd voor nader onderzoek. De politie laat in een reactie weten het voorval te betreuren.

Bathoorn werd 9 augustus 2008 dood aangetroffen in een woning aan de H.L. Wichterstraat in Groningen. Hij zou daar na een ruzie met de verdachte, Arron B., zijn neergestoken. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in maart van dit jaar acht jaar cel tegen deze Arron. Tijdens de zitting later die maand besloot de rechtbank de zaak echter uit te stellen omdat er aanvullend onderzoek naar het moordwapen moest worden gedaan. Tijdens de zitting van dinsdag besloot de rechter opnieuw de zaak aan te houden.