nieuws

06 mrt 2014, 16:04

Moet het Groninger Forum commercieel? Unieke stemwijzer voor stad-Groningers

Moet het Groninger Forum commercieel? Unieke stemwijzer voor stad-Groningers

Wethouder Joost van Keulen van Groningen heeft donderdagmiddag samen met mevrouw Annemiek Modderman, eigenaar MOMA Design, een nieuwe stemwijzer gepresenteerd. Deze is vooral interessant voor inwoners van Groningen, want de stemwijzer gaat over tal van heikele kwesties in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zo wordt lezers gevraagd of ze het eens zijn met een stelling over meer commercie in het Groninger Forum. De stemwijzer is voor iedereen die in Groningen die wil gaan stemmen. De stemwijzer luistert naar de naam “ondernemersstemwijzer” en is een initiatief van de Groningen City Club.

Dertien politieke partijen hebben aan de hand van stellingen hun positie in het politieke ondernemersspectrum bepaald. Via de website www.groningencityclub.nl kan een ieder de stemwijzer invullen. Op deze wijze wil de Groningen City Club inzicht geven, welke partij het beste aansluit bij de ondernemersbelangen.

 

"Niet alleen voor ondernemers"

 

Volgens voorzitter Bert Jan Hakvoort is de stemwijzer ontwikkeld omdat er tot nu toe geen stemwijzers zijn met vragen over voor het MKB en andere ondernemers belangrijke kwesties. “Maar de stemwijzer is er beslist niet alleen voor ondernemers. Er spelen in de Groningse politiek echter veel economisch belangrijke zaken, en het is goed dat de politieke partijen daar antwoord op hebben gegeven. Door de stemwijzers in te vullen kan iedereen zelf lezen hoe de partijen er over denken, en kan hij kijken welke politieke partij standpunten heeft die het beste bij hem of haar passen’, aldus Bert-Jan Hakvoort.

 

Van Keulen

 

Wethouder Joost van Keulen werd door de stemwijzers geadviseerd om VVD te stemmen, en aangezien hij van die partij is, kwam dat goed uit. Annemiek Modderman kreeg het advies om op meneer Bervoets te stemmen. ‘”Ik ken die hele man niet!”, aldus mevrouw Modderman, die aangaf toch maar op een grote partij te gaan stemmen, in plaats van op een nieuwe, kleine lijst.

 

STEMWIJZER:

 http://www.groningencityclub.nl/index.php/stemmen-ondernemers