nieuws

18 mei 2001, 00:12

Moeder dode baby verdacht van doodslag

De 19-jarige Groningse die maandenlang het lijkje van haar baby bewaarde, wordt verdacht van doodslag. Het gerechtelijk laboratorium dat het lijkje heeft onderzocht, kan in een voorlopig rapport geen natuurlijke doodsoorzaak vaststellen. De politie heeft de zaak overgedragen aan het openbaar ministerie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De doodsoorzaak blijft volgens een politiewoordvoerder waarschijnlijk in het ongewisse. Onderzoek is lastig door de slechte staat van het stoffelijk overschot. De vrouw is door de rechter-commissaris vrijgelaten op voorwaarde dat zij zich onder psychiatrische benadeling stelt.
De vrouw heeft verklaard dat het kindje direct na de geboorte is overleden. Omdat zij er geen afstand van kon doen, bewaarde zij het lijkje in een luchtdicht kistje op het balkon van de flat van haar ouders in Groningen. Een bewoner ontdekte het lijkje daar vrijdag 12 mei omdat het door de warmte sterk was gaan ruiken.
De familieleden van de vrouw waren niet op de hoogte van de geboorte van het kind. Er was ook niemand bij de bevalling aanwezig.