nieuws

14 mei 2001, 00:12

Moeder bewaarde dode baby maandenlang

De dode baby die vrijdag in een Groningse flat werd gevonden is door de moeder maandenlang in een doos bewaard. Ze kon geen afstand doen van het kindje bekende ze tegenover de politie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 19-jarige moeder heeft psychiatrische hulp gekregen. Maandag beslist de rechter-commissaris of de vrouw in voorlopige hechtenis wordt genomen. Nadat de vrouw voor de beantwoording van wat vragen naar het politiebureau was gebracht biechtte ze haar verhaal op.
Het baby’tje, een jongetje, overleed direct na de geboorte. De moeder was zo gehecht aan het kind dat ze het in een luchtdicht kistje verstopte. Uit angst voor de ontdekking legde ze het pakketje op het balkon naast het huisafval. Een medebewoonster ontdekte het babylijkje omdat het door de warmte was gaan stinken.
De familieleden van de vrouw waren niet op de hoogte van de geboorte het kind. Ook wisten ze niet dat de vrouw in psychische nood verkeerde, aldus een politiewoordvoerder. Op het baby’tje worden nadere sectie verricht om de definitieve doodsoorzaak vast te stellen.