nieuws

07 mei 2001, 00:12

Moderne kunst in Groninger kerken

Het klassieke interieur van een aantal Groningse kerken krijgt deze zomer een modern tintje. Tijdens de expositie ‘Kunst in kerken’ krijgen Noord-Nederlandse kunstenaars de kans om hun hedendaagse werk in de kerken tentoon te stellen. De expositie is een initiatief van de Stichting Circuit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Door de combinatie van klassiek en modern hoopt Circuit belangstelling te wekken voor zowel oude kerken als hedendaagse beeldende kunst. Aan de expositie werken vijf kunstenaars mee die exposeren in vijf verschillende kerken.
Diederik Kraaijpoel is één van de kunstenaars die aan de expositie meedoet. Zijn werken, desolate landschappen, zijn te bezichtigen in de kerk van Blijham. Daarnaast zijn op de tentoonstelling werken te zien van Olga Wiese, Annemiek Vos, Reinder Homan en Hanneke Everts. Deze kunstenaars exposeren respectievelijk in Feerwerd, Garnwerd, Niezijl en Visvliet.
De tentoonstelling loopt van 11 mei tot en met 3 juni. De kerken zijn geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.