nieuws

30 okt 2000, 00:12

‘Mobilisatie’ voorstanders Nieuwe Noordzijde op initiatief VVD

De partijen die het college van B en W in de gemeenteraad vormen gaan over tot het mobiliseren van voorstanders van de plannen voor een Nieuwe Noordzijde, inclusief parkeergarage. Dat laat fractievoorzitter Remco Kouwenhoven (VVD) weten in reactie op een hoofdredactioneel commentaar in de Groninger Internet Courant.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens fractievoorzitter Remco Kouwenhoven is de kritiek, dat de college partijen zich al te stil hebben gehouden rond de Grote Markt Noordzijde, niet geheel terecht. Volgens hem was dat een bewuste keuze omdat de voorstanders van de plannen voor een Nieuwe Noordzijde en voor een parkeergarage aanvankelijk al uitvoerig aan het woord waren geweest. Maar sindsdien hebben de tegenstanders van de plannen de gelegenheid gehad om een referendum aan te vragen en daartoe handtekeningen in te zamelen.
Nu er voldoende handtekeningen binnen zijn gehaald ziet het er naar uit dat de gemeenteraad straks instemt met het houden van een referendum. Volgens Kouwenhoven wordt het daarmee nu tijd dat ook de voorstanders van de plannen de trom gaan roeren. Kouwenhoven: ‘Tijdens de periode van de aanvraag van het referendum was het tactisch niet verstandig om als voorstander de trom te roeren. Want elke actie kan tenslotte extra handtekeningen voor de aanvraag van een referendum opleveren. Wij wilden niet bijdragen aan alle media-aandacht die zo’n referendum -anvraag alleen maar zou steunen’, laat Kouwenhoven weten. ‘Nu het er naar uit ziet
dat het referendum er inderdaad komt, wordt het tijd om ook de voorstanders van de plannen voor een Nieuwe Noordzijde te mobiliseren. En dat zal ook gebeuren’, aldus Kouwenhoven. Hij noemt het wat dat betreft ‘hartverwarmend’ dat een student inmiddels al een website heeft gemaakt ter ondersteuning van de plannen voor een Nieuwe Grote Markt. ‘Maar vergeet niet dat 21 februari, de vermoedelijke referendumdatum, nog erg ver weg is. Zelfs bij verkiezingen begint de campagne gewoonlijk pas een week voor de verkiezingsdatum’.