nieuws

19 jul 2018, 10:10

Minder WW-uitkeringen, maar meer openstaande vacatures

Minder WW-uitkeringen, maar meer openstaande vacatures

De arbeidsmarkt trekt aan, en steeds minder Groningers hebben een WW-uitkering. Dat meldt het UWV. Een keerzijde is er ook: er staan op dit moment in Groningen 4.700 vacatures open, 21 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Met name in de techniek en horeca staan werkgevers te springen om personeel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De aantrekkende arbeidsmarkt zorgt voor tekorten aan personeel. Waar er een paar jaar geleden vooral tekorten waren in techniek en ICT, hebben nu meerdere branches en sectoren moeite met het vinden van personeel, aldus het UWV. Het gaat vooral om vakmensen: van kraanmachinisten, opticiens en klantcontactmedewerkers tot verzorgenden en restaurantkoks.

Ook in de techniek en horeca is het lastig medewerkers te vinden. Het UWV geeft café De Drie Gezusters in Groningen als voorbeeld: daar staan op het moment zestig vacatures open. Om toch geschikt personeel te vinden heeft De Drie Gezusters samen met het UWV en de gemeente Groningen een traineeship ontwikkeld. Ervaring, leeftijd en opleiding zijn niet belangrijk. Motivatie wel.