nieuws

18 okt 2001, 00:12

Miljoentje over? Koop een huis in Groningens nieuwe stad aan het water, de Blauwe Stad

In oost-Groningen is vanmorgen geschrokken gereageerd op het feit dat woningen in de waterrijke nieuwe wijk De Blauwe Stad straks vaak een miljoen gulden per stuk gaan kosten. De Blauwe Stad lijkt daarmee toch een nieuwe elite-stad in deze voormalige communistische regio te zullen worden. Dat de woningen vooral de rijke huizenkopers zullen trekken, dat meldt vanmiddag ook het Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Veel van de toekomstige inwoners van de Blauwe Stad moeten minimaal een miljoen gulden neertellen voor een woning in dit grootschalige woon- en recreatieproject in Oost-Groningen. Aldus vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden. De goedkoopste woningen kosten er circa 6 ton, de duurste hebben een koopprijs van rond anderhalf miljoen gulden. Daarmee wordt deels de vrees bewaarheid van tegenstanders van dit project, die altijd hebben gezegd dat er vooral voor een rijke elite wordt gebouwd, zo schrijft het Nieuwsblad.
Voor Radio Noord was vanmiddag meteen al veel kritiek te horen vanauiut oost-Groningen op de hoge prijzen. De huizen worden zo duur, aldus gedeputeerde Marc Calon (PvdA) omdat er eerst landbouwgronden moesten worden aangekocht en omdat de prijzen fors gestegen zijn. Er bestaat volgens het artikel in het Nieuwsblad wel behoorlijke belangstelling voor woningen in de Blauwe Stad. Er hebben zich inmiddels veel belangstellenden laten inschrijven voor één van de minimaal 1200 woningen en villa’s die de komende jaren worden gebouwd. Er bestaat een optie voor nog eens 600 woningen in het 1800 hectare grote gebied in Oost-Groningen.