nieuws

17 apr 2014, 11:11

Miljoenen ogen gericht op Groningen dankzij The Passion; ongekend grote processie door Stad

Miljoenen ogen gericht op Groningen dankzij The Passion; ongekend grote processie door Stad

Ruim twee miljoen mensen zullen vanavond The Passion in Groningen via de televisie bekijken. De binnenstad is vanavond tjokvol dankzij tienduizenden bezoekers die meelopen in de processie. Het lijkt wel een eigentijdse moderne variant op middeleeuwse processies, of processies die er nog steeds zijn in zuidelijke landen. Het zal de grootste processie zijn uit de geschiedenis van Groningen. Dat is eigenlijk zeer opmerkelijk in een tijd dat de betekenis van de kerken in de samenleving sterk is verminderd.

In en rond de binnenstad zijn ook tal van activiteiten georganiseerd, vooral op Vismarkt en Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

The Passion vindt vanavond om 20.30 uur plaats op de Vismarkt in Groningen en is live te zien op Nederland 1. Daarnaast vertrekt er een groot verlicht kruis vanuit voetbalstadion Euroborg richting de Vismarkt. Deze processie zit al vol, hiervoor kun men zich dus niet meer aanmelden.

 

Vismarkt: muziek

The Passion is live te volgen om 20:30 op de Vismarkt. Op het podium zullen bekende oude en nieuwe Nederlandstalige liedjes worden gezongen door bekende artiesten.


Dit grote muziekspektakel gaat over het lijdensverhaal van Jezus Christus. De laatste uren van Jezus worden tijdens dit evenement getoond met behulp van Nederlandstalige liedjes.

 

Grote Markt

 

Naast het gratis muziekspektakel op de Vismarkt is het mogelijk om The Passion live te volgen op een groot scherm op de Grote Markt in Groningen. Het evenement start om 20:30 uur. Het is aan te raden om eerder te komen.

 

Alle informatie:

Meer informatie is te vinden op de website:  www.passion.groningen.nl