nieuws

26 apr 2001, 00:12

Milieuorganisaties bezorgd om stadsgroen

Het gaat niet goed met het groen in de stad. Althans, dat vinden de natuur- en milieuorganisaties uit Groningen. De organisaties, waaronder Milieufederatie, Milieudefensie, Bomencomité en IVN, zijn van mening dat het veel moeite kost het stadsgroen te behouden en uit te breiden. Daarom houden de organisaties op negen mei een symposium over dit onderwerp. Het symposium draagt de titel ‘Zonder regels geen spel’ en vindt plaats in het Freiagebouw.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het steekt de organisaties dat de gemeente plannen met betrekking tot het groen kan lanceren of intrekken zonder dat de bevolking daarover wordt geïnformeerd. Ook kunnen natuur- en buurtgroepen geen beroep doen op de spelregels.
Volgens de organisatie gaat er met name bij de inrichting van nieuwbouwwijken en herstructurering van oude wijken en parken, nogal wat mis. “Er is steeds minder ruimte beschikbaar, maar mensen willen graag ruim wonen met uitzicht op groen of water. En om te voldoen aan deze vraag wordt juist het schaarse groen meer en meer opgeofferd,” aldus de organisatie.