nieuws

18 jun 2009, 08:08

Mexicaanse grieppatiënt ligt in UMCG

De patiënt die na besmetting met de Mexicaanse griep op de intensive care van een ziekenhuis werd opgenomen, blijkt in het Universitair Medisch Centrum in Groningen te liggen. Dat bevestigde een woordvoerster van het ziekenhuis donderdag. De man is er slecht aan toe, maar zijn situatie is stabiel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De patiënt werd 5 juni in het UMCG opgenomen voor klachten die niet leken op die van de Mexicaanse griep. Pas afgelopen vrijdag kwam aan het licht dat hij besmet was met het gevreesde H1N1-virus.

Gedurende zijn verblijf heeft de man op verschillende afdelingen in het ziekenhuis gelegen. Welke dat zijn, wil de woordvoerster niet kwijt. Volgens haar zijn alle patiënten en medewerkers die in die periode met de man in aanraking zijn geweest, inmiddels onderzocht op besmetting met de Mexicaanse griep. Uit die onderzoeken bleek dat geen van hen besmet is, zo meldde de zegsvrouw. Wel zijn zij nog voordat de uitslagen van de onderzoeken bekend waren, preventief behandeld met Tamiflu. Het gaat om vijftig medewerkers en acht patiënten.

Sinds bekend is dat de man geveld is door het griepvirus ligt hij op een speciale quarantainekamer. Artsen en verplegend personeel mogen alleen de kamer betreden als zij voorzien zijn van een mondkapje, schort en handschoenen.