nieuws

20 feb 2001, 00:12

Met Trans Travel Airlines dagelijkse lijnvlucht van Eelde naar Amsterdam

Base Airlines ziet af van de plannen om met een lijndienst tussen Eelde en Amsterdam van start te gaan. De reden is dat de maatschappij er niet in is geslaagd landingsrechten op Schiphol te bemachtigen voor het zomerseizoen. Base wilde per 19 februari met de dagelijkse lijndienst van start gaan. Een andere maatschappij neemt nu de lijndienst over.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Niet Base maar Trans Travel Airlines (TTA) begint nu met de lijndienst. De eerste vlucht tussen Eelde en Amsterdam staat gepland voor begin april. De tarieven en het type vliegtuig waarmee gevlogen wordt, zijn nog niet bekend.
Directeur Jeroen Meulendijks van Groningen Airport Eelde is blij dat TTA de lijndienst nu voor zijn rekening neemt: “ Base had wel landingsrechten voor de winter, maar dat seizoen loopt maar tot en met maart. TTA heeft het gehele jaar recht om op Schiphol te landen. Het is in het voordeel voor de consument en het Noordelijk bedrijfsleven dat er het hele jaar door naar Amsterdam gevlogen kan worden.”
TTA onderzoekt of het mogelijk is om de lijndienst te laten beginnen in Emden. Zo kan de Duitste markt beter bediend worden. TTA vliegt nu onder meer de lijndiensten Rotterdam-Hamburg-Gotenburg.