nieuws

06 nov 2000, 00:12

‘Meerderheid Groningers wil vernieuwing Grote Markt'

Een meerderheid van de inwoners van de stad Groningen is voorstander van een ander aanzien van de Grote Markt. Dat kopt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden boven het openingsartikel. Dat is gewijd aan een enquête naar de Grote Markt-plannen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een meerderheid van de stad-Groningers en inwoners van omliggende gemeenten is voorstander van de complete nieuwbouwplannen voor de Grote Markt. Maar een parkeergarage blijkt vooral onder inwoners van de stad Groningen op veel weerstand te stuiten. Maar toch zijn de inwoners van Groningen in meerderheid voor het totale plan voor der Nieuwe Noordzijde, dus inclusief de parkeergarage.
Het gaat om een representatieve enquête onder 600 personen: 300 uit de stad en 300 uit de omliggende gemeenten Noordenveld, Tynaarloo, Leek, Zuidhorn, Winsum, Bedum en Ten Boer.
Ruim zestig procent van de Stadjers verklaarde tegen de plannen voor de bouw van een parkeergarage te zijn. Maar wanneer het complete plan, dus inclusief een Nieuwe Noordzijde, wordt voorgelegd, dan is slechts veertig procent tegenstander tegen de plannen. Meer over het onderzoek in het Nieuwsblad van vandaag.