nieuws

18 aug 2001, 00:12

Meer klachten over 'blunderende' chirurg in Winschoten

Er zijn nieuwe klachten gekomen over de chirurg in Winschoten die per abuis een deel van een gezonde borst zou hebben verwijderd bij een vrouwelijke patiënt. Dat meldt vanmiddag Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht op Radio Noord zijn er bij een Groninse letsel-advocate nu drie klachten bekend over de chirurg in Winschoten. Deze kwam afgelopen week in het nieuws omdat een inwoonster van Nieuw Scheemda, mevr. Mellema, hem er van beschuldigt geheel ten onrechte een stukje uit haar gezonde borst te hebben gehaald. De vrouw kwam er voor controle. Volgens haar heeft de chirurg niet in haar papieren gekeken.
Het ziekenhuis in Winschoten heeft tot nu toe nog steeds niet officieel willen reageren op de beschuldigingen omdat de verantwoordelijke directeur afwezig is. Daarmee lijkt een sneeuwbal effect aan publiciteit in elk geval niet te keren. Want volgens de letselschade advocate Pasma heeft zich inmiddels ook een mevrouw Dreize uit Zuidbroek gemeld. Bij haar zou tijdens een operatie 25 kg. vet verwijderd worden uit haar buik, maar dat werden er uiteindelijk slechts 1,5 Het resultaat is een litteken van 70 centimeter en ene voortdurend van de klachten.