nieuws

26 okt 2001, 00:12

Media Markt: superwinkel als trekpleister voor Nieuwe Westerhaven Groningen

In het nieuwe winkelcentrum aan de Westerhaven in Groningen heeft alvast een grote publiekstrekker de deuren geopend. Het gaat om Media Markt, een winkel met honderdduizenden artikelen op het gebied van electronica. Er worden vandaag vele duizenden bezoekers verwacht naar deze winkel, een soort “Ikea’’, maar dan op het gebied van de electronica.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe winkel wordt zelfs geacht zo’n enorme trekpleisters te zijn dat er donderdag, vrijdag en zaterdag files worden verwacht rond de openingsdagen.. De nieuwe megawinkel schat het aantal verwachte bezoekers op de eerste dag zelfs op elfduizend. Het assortiment is op zichzelf al een enorme magneet, maar om de aantrekkingskracht nog wat te vergroten heeft het bedrijf ook al flink geadverteerd. ‘Groningen verdient groot’, stond er op strooibiljetten die massaal zijn verspreid.
Bij Media Markt werken 120 mensen in een winkel met een vloeroppervlak van ruim drieduizend vierkante meter. Media Markt is een landelijke winkelketen, met elders in het land vijf andere grote vestigingen. De komende twee jaar komen daar nog drie bij.