nieuws

21 dec 2000, 00:12

Medewerkers OOG Radio achter nieuwe koers directeur Geert Lameris

Medewerkers van OOG Radio scharen zich achter directeur Geert Lameris. Deze kreeg afgelopen week gepeperde kritiek van twee boze discjockeys die uit onvrede met het beleid OOG Radio hebben verlaten. (LEES ECHTER OOK ONZE INGEZONDEN BRIEVEN!!)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens redacteur Martijn Wassenaar staan nagenoeg alle medewerkers van OOG radio achter het beleid van Lameris. Dat komt er op neer dat deze omroep gaat veranderen van een jongerenzender in een zender die gericht is op de gehele stad.
Twee discjockeys Tino Gaddum en Henri Haan zagen die koerswijziging niet zitten en stapten daarom op. In een persverklaring liet het boze tweetal weten dat meer medewerkers van OOG het oneens zouden zijn met de koerswijziging.
Maar volgens Martijn Wassenaar heeft navraag bij een omvangrijke groep medewerkers geleerd dat iedereen de beleidsvoorstellen van Lameris ondersteunt. Volgens Wassenaar hebben de twee boze discjockeys geen ruggenspraak gehouden omtrent hun actie. ‘Voorts is er geen enkele aanwijzing dat er sprake is van een leegloop bij OOG radio, laat staan dat de mening van de twee vertrokken disc-jockeys in brede kring wordt gedeeld’’
OOG-Directeur Geert Lameris: ,,De koerswijziging is voor ons nodig en er is intern heel veel over gepraat. Bovendien is de nieuwe dagprogrammering helemaal niet zo dramatisch: er blijft 's avonds genoeg ruimte voor jongerenprogramma's. We willen alleen zorgen dat mensen die overdag bijvoorbeeld in de file staan de Groningse nieuwtjes kunnen beluisteren.''