nieuws

11 sep 2001, 00:12

Maxima krijgt in Groningen Argentijnse Tango voorgeschoteld

Kroonprins Willem Alexander en Maxima krijgen donderdag in Groningen een Groningse versie van een Argentijnse tango voorgeschoteld. Het is een van de vele programma-onderdelen tijdens het enkele uren durende bezoek aan de stad Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het verloofde paar vertrekt ’s morgens vanaf tien uur van het Stadhuis naar het Academiegebouw. Maar hoe dat gebeurt, dat is nog steeds onduidelijk. Want gisteren liet de provincie Groningen weten dat Maxima niet te voet kan omdat deze overbelast is. De gemeente Groningen sluit echter toch niet uit dat het echtpaar wel te voet gaat en wandelt van Grote Markt via Oude Boteringestraat naar het Broerplein. ‘Het is nog niet bekend of het Paar te voer gaat of per koets. Dat beslissen Prins Willem Alexander en Maxima ter plaatse’, zo laat de gemeente Groningen weten.
Bij het vertrek van het paar, aan het einde van de ochtend, zal door zeven dansparen een Argentijnse Tango worden gedanst, waarbij de Groningse kunstenaar Gerriet Postma een door hem vervaardigd schilderij aan het paar aanbiedt.