nieuws

22 aug 2001, 00:12

Maxima kan bruidsjurk uitzoeken in Groninger Museum

Het Nederlandse modeduo Viktor & Rolf zou een zeer geschikte kandidaat zijn om de bruidsjurk van Maxima Zorreguieta te ontwerpen. Dat stelt directeur Kees van Twist van het Groninger Museum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van Twist zal de aanstaande bruid van prins Willem-Alexander hier op wijzen tijdens het bezoek van het koppel aan het museum op 13 september. ,,Het is belangrijk dat onze toekomstige koningin bij de keuze van haar bruidstoilet hiervan kennis heeft genomen’’, aldus Van Twist.
In het Groninger Museum is momenteel werk van de twee couturiers te zien. Van Twist heeft zijn waardering voor het modeduo nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij stelt dat de bruid niet ver hoeft te zoeken om met een verrassende en passende creatie voor de dag te komen.
Woordvoerder H. Kamp van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) stelt dat ,,mevrouw Zorreguieta de adviezen zeker ter kennisgeving zal aannemen. Maar of ze er iets mee doet, is volledig haar eigen keuze natuurlijk. Het is ook heel raar om een bruidsjurk voor de trouwdag al prijs te geven. Tot het moment van de bruiloft blijft de keuze van haar bruidsjurk voor het gehele volk een grote verrassing.’’
De creaties van Viktor & Rolf zijn tot half januari in het museum te zien.