nieuws

18 apr 2013, 10:10

Max van den Berg moet nieuwe visitekaartjes laten maken

De Groningse commissaris Max van den Berg kan nieuwe visitekaartjes gaan bestellen. Evenals nieuw briefpapier, en ook de website van de provincie Groningen moet op tal van plaatsen aangepast.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

U raadt het al: dat heeft te maken met het feit dat hij nu nog commissaris van de Koningin is, maar vanaf 30 april is hij commissaris van de Koning.


De commissarissen van de Koningin in het hele land moeten na 30 april nieuw briefpapier, nieuwe visitekaartjes en ook nieuwe naambordjes aanschaffen. De titel ‘commissaris van de Koning’ staat gewoon in de Grondwet en de provinciewet. Daar komt het woord ‘commissaris van de Koningin’ niet eens in voor.


Zoals alle titulatuur in de Grondwet is ook de functie van commissaris van de Koning in de mannelijke vorm beschreven. Zo is er ook geen vrouwelijk woord voor staatssecretaris.

Hoofdletter of niet?


Overigens is het nog de vraag of het woord ‘koning’ nu wel of niet met hoofdletter geschreven moet worden. Landelijke media schrijven ‘Koning’, dus wel met hoofdletter.

Op de website van de provincie Groningen staat dat Max van den Berg commissaris van de koningin is, dus zonder hoofdletter. Wie geeft uitsluitsel? Graag snel, svp, dan kan het nog correct op de visitekaartjes en het briefpapier van de heer Van den Berg...